Buro Grolleboer & Knotjes
Credo
 
HOME


Buro Grolleboer & Knotjes biedt U een keuze uit diverse expertises in de vorm van workshops en trainingen.
Onze workshops zijn een bijzondere aanvulling op uw vergadering, teambuilding-sessie of netwerkbijeenkomst.

Lichaamstaal

Onder het motto: “een houding is een keuze” ondergaat u onder de bezielende leiding van de bodyconsultanten Jaap F. Grolleboer en Henk Z. Knotjes van Buro Grolleboer & Knotjes een interactieve workshop lichaamstaal.

Communiceren zonder taal doet iedereen. Voortdurend. Je gezichtsuitdrukking, je lichaamshouding, je manier van kleden, je uiterlijk, oogcontact, afstand en nabijheid: alles heeft een bepaalde betekenis voor degene bij wie je in de buurt bent.
Je lichaam is een soort zender die continu signalen uitzendt. De ontvanger van die signalen interpreteert wat hij ziet en in zekere zin ook wat hij voelt. Vaak is die uitleg juist, maar vaak ook niet, omdat je soms iets uitstraalt wat je helemaal niet bedoelt. Of omdat je je bewust een houding probeert te geven om iets anders te verbergen.
In deze workshop krijgt u een korte, krachtige en ludieke introductie van het belang van lichaamstaal door twee ervaringsdeskundigen.

Zakelijk Flirten

Als twee rasechte casanova’s laten beide heren u in deze aangename workshop het belang inzien van een waar charmeoffensief, gericht op uw cliënten, collega’s en andere medemensen. Het motto hierbij is:
“Don’t hurt but flirt”
55% van onze communicatie is non-verbaal 38% bestaat uit intonatie en slechts 7% uit woorden. Probeer tijdens een gesprek meteen de sympathie van de ander te winnen.
Dit kun je doen door je lichaamstaal met de ander te spiegelen. Maak ondersteunende gebaren, lach en laat je enthousiasme blijken. Luister actief, neem een open houding aan en kijk je gesprekspartner aan. Richt je lichaam (inclusief je voeten) naar hem of haar toe. Knik, schud en glimlach om te laten zien dat je echt luistert. Door met je lichaamstaal te overtuigen, kun je je boodschap kracht bijzetten.
Hierdoor kun je vollediger en makkelijker communiceren.

Theatersport

Homo Ludens worden?

In deze tijd stelt de Homo Ludens zich tegenover de Homo Faber: De spelende mens is creatief en vrij in zijn gedragingen. De Homo Faber is daarentegen onvrij en beperkt, geknecht door de postindustriële machinerie, slaaf van de prikklok.
Geef daarom de spelende mens in u meer speelruimte en speel samen met ons een robbertje Theatersport.

Hiermee ontwikkel en verbeter je, je improvisatievermogen, lichaamstaal, communicatieve vaardigheden en relativeringsvermogen.

Wij werken volgens de volgende vier pijlers:
• Denk positief
• Accepteer
• Communiceer
• Geef vertrouwen


Theatersport maakt je vrij!

Dus kom op en ont-POP.

L.I.O.N.-coaching ©

Als u zich in genoemde workshops niet herkent, dan is onze befaamde L.I.O.N.-coaching © u waarschijnlijk op het lijf geschreven.
Tijdens deze Like-It-Or-Not sessie maken wij veelvuldig gebruik van onze Idea Stimulation Cards. Hierop kunt u alle plotseling opdoemende inzichten, heldere plannen en frisse ideeën kwijt, waar u maar niet vanaf kon komen.
In deze brainstorm, waarin er soms sprake is van windkracht twaalf, zullen wij u begeleiden en verankeren indien nodig.

Alle workshops worden visueel verhelderd door prachtige PowerPoints.
En voor wie dat allemaal nog niet genoeg is:

We hebben altijd een potje PEP-Pillen paraat en er kan altijd -ter plekke- een P.I.T. (Passie Inspiratie Traject) worden ingestart.